AJÁNLATKÉRÉS

Értékesítés

+36 (30) 160-7665

Cserepeslemez

Cserepeslemez felhasználása

Napjainkban már egyáltalán nem számít ritkaságnak, ha egy épületet nem a hagyományosnak nevezhető módszerekkel és anyagokkal fednek, hanem valamilyen acéllemezből készített tetőfedéssel. Hazánkban ennek nincs régre nyúló hagyománya, ezért kifejezetten modern megoldásnak számít, ha egy családi ház fedéséhez cserepeslemezt vásárolnak, ennek ellenére egyre többen ismerik fel az előnyeit.

A cserepeslemez a hagyományos cserepek formáját imitálja, ennek - illetve a RAL skála szerinti színeinek - köszönhetően pedig esztétikussá teszi a tetőt. Leginkább a lakossági felhasználásra készült, de az ipari, vagy mezőgazdasági épületek esetében is ajánlott a használata. Alkalmas családi- és társasházak, garázsok, különféle melléképületek, előtetők, pavilonok és más, lakossági épületek fedésére, de a templomok, vagy akár a műemlék jellegű épületek esetében is ajánlott cserepeslemezt vásárolni, emellett mezőgazdasági épületek, gépszínek, magtárak, valamint a kisebb-nagyobb ipari csarnokok és raktárak tetőfedésére is felhasználható.

Mivel sokan választják a régi házak felújítását az új építése helyett, egyre magasabbak az alapanyagárak, hiszen a piac követi a keresletet. A cserepeslemez vásárlása a felújítás költségének csökkentésében is segítséget nyújt, hiszen az ára a teljes kivitelezéssel együtt jóval kedvezőbb, mint a hagyományos cserépé, ráadásul a tetőszerkezetet sem terheli, ami a kis súlyának köszönhető, így akár a meglévő tetőfedő anyagra - például a még mindig sok helyen megtalálható azbesztpalára - is ráépíthető, de kisebb teherbírású lécezés is elegendő lehet hozzá, mivel egy tábla súlya mindössze 4,5 kilogramm.

csereplemez csereplemez

A cserepeslemez súlya épp ezért a teljes tetőszerkezetre vetítve mindössze a tizede egy hagyományos tető súlyának, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lenne legalább ugyanannyira tartós, mint a hagyományos cseréptető. A lemez mindkét oldala horganyzott, majd ezt egy poliészter bevonattal teszik ellenállóbbá az időjárás hatásaival szemben, a vastagsága pedig 0,4-0,5 milliméter, ami a fizikai hatásokkal szemben is elegendő merevséget ad.

Az opcionálisan rendelhető, a cserepeslemez belső oldalára felvitt antikondenzációs filcréteg több szempontból is hasznos: egyrészt védelmet nyújt a páralecsapódás ellen, másrészt csökkenti a tető "zajosságát". A páralecsapódást a nedvesség megkötésével és a lecsepegésének megakadályozásával éri el, így bizonyos esetekben nem szükséges a tetőlécek alá fóliát helyezni.

Sokan tartanak attól, hogy a cserepeslemez megvásárlása és felhelyezése után a tetőn hangosan kopog majd az első; szerencsére ez tévhit. Az eső kopogásának legalább 90%-át a mennyezet és a lemez közé, legalább 15-25 cm-es vastagságban beépített hőszigetelés fogja fel, ami ráadásul tovább erősíthető az antikondenzációs filcréteggel is.

A kívánt méretekben gyártott cserepeslemezek megvásárlásával a tetőfedés kivitelezésének időtartama jelentősen lerövidülhet, maga a tető pedig jóval merevebb és strapabíróbb lehet.

csereplemez

A cserepeslemez előnyei:

  • mind a cserepeslemez, mind a tetőszerkezet költsége alacsonyabb,
  • rendkívül hosszú élettartammal rendelkezik,
  • a cserepeslemezzel fedett tető gyorsan elkészül,
  • számos színváltozatban és bevonattípussal elérhető,
  • akár egyedi méretek rendelésére is van lehetőség,
  • házilag is felrakható az útmutató betartásával,
  • esztétikus kialakítású,
  • kis súlyú,
  • újrahasznosítható, környezetkímélő.

Tető kiegészítők

csereplemez

Kiemelt termékeink

RAL 3005
RAL 3009
RAL 3011
RAL 5010
RAL 6020
RAL 7016
RAL 7024
RAL 8004
RAL 8017
RAL 8019
RAL 9002
RAL 9005
RAL 9006
RAL 9010
RAL Alucink
RAL Horgany