AJÁNLATKÉRÉS

Értékesítés

+36 (30) 160-7665

Trapéz és cserepeslemez kiegészítők

blachotrapez
A kúpalátét-szalag – vagy másik nevén a tetőgerinc-szalag – a tetőgerinc szigetelésére és átszellőztetésére szolgál, így gyakorlatilag nélkülözhetetlen a cserepeslemezes és trapézlemezes tetőfedés esetében is.
Univerzális kúpalátét-szalag - 1
Műszaki leírás
Méretek [5 méter x 310 mm]
[5 méter x 230 mm]
Alapanyag EN AW-1200 alumínium lemez, H 22 állapotú, 0,14 mm vastagságú, 90g/m2 súlyú XAVAN 5261-B páraáteresztő polipropilén fonat hőkezelt kötésű folyamatos szálból
Festett réteg 14 μm-es vastagságú porfestett poliészter
Rögzítés Butilragasztó csíkok a szalag alján a széleken – feltépési szilárdság a felületről 90°-os szögben ≥ 15N/cm.
Méret-eltérési tolerancia hosszúság ± 1%; szélesség ± 3%; vastagság ± 10%

Elérhető színek

RAL 7021
RAL 8017
RAL 9005
Ajánlatkérés
* Kérje ingyenes és kötelezettségmentes ajánlatunkat!

Univerzális kúpalátét-szalag

A tetőgerinc-szalagot a tető élgerincére kell felhelyezni, majd erre felrakni a gerincet fedő elemeket; így lesz hézagmentes annak szigetelése. A rögzítése szöggel, vagy kapoccsal történik, így akár lejtős tetőgerinc esetében is alkalmazható, de a kúpalátét-szalag öntapadó, erős butil ragasztócsíkokkal ellátott redőzött szélei is ezt a célt szolgálják, amelyeket a tetőfedő elemekhez kell ragasztani azok formájához történő igazításukat követően.

A tetőgerinc-szalag a kúpcserép alól kilógó, ezért látható részeken hullámos, de a többféle árnyalatban is beszerezhető, színezett alumínium köpeny miatt harmonikusan illeszkedik a tetőfedő elemekhez. A gerinc felett, a szalag középső részén erős, több rétegű, jól átszellőztethető, üvegszálas szövet található , amely a kúpalátét-szalag tartósságáért is felelős – e szövet és az alumínium köpeny erős varrással van egymáshoz rögzítve.

A tetőgerinc-szalag taréj- és élgerincre, hullámos és sík tetőfedő anyagok esetében egyaránt könnyen illeszthető. A gerincelemek és a tetőfedő anyag közötti, kisebb rések nedvesség és porhó elleni védelmét maximálisan képes biztosítani, de a szellőzést is biztosítja, így előzve meg a penészedést és a fa elemek korhadását.

A kúpalátét-szalag 5 méteres tekercsekben szerezhető be, a szélessége 310 mm, a súlya pedig mindössze 90g/ m².

Amennyiben tetőgerinc-szalagra lenne szüksége a tetőgerinc szigeteléséhez, vásárolja meg cégünk kínálatából, kérdés esetén pedig forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!