AJÁNLATKÉRÉS

Értékesítés

+36 (30) 160-7665

Trapézlemez felhasználása

A trapézlemez vásárlása előtt érdemes néhány jellemzőjével is megismerkedni. A kifejlesztése során az elsődleges cél a tetőfedés megkönnyítése és korszerűsítése volt, ám időközben más felhasználási területekre is alkalmasnak bizonyult az ipari és lakossági vásárlók körében. A trapézlemezek alkalmazásával rövid idő alatt fedhetőek le viszonylag nagy méretű felületek is, a merev bordázatnak köszönhetően pedig minden épülettípus esetében tartós megoldást biztosítanak. Kis súlyuk okán a trapézlemezek könnyen kezelhetőek, megmunkálhatóak és gazdaságosan szállíthatóak.

Cégünktől trapézlemezek vásárolhatóak - más, hasonló termékek mellett -, melyeket többféle magasságú és formájú bordakialakítással, a bevonatok tekintetében pedig horganyzott, alucink és festett változatban kínálunk.

A különböző profilmagasságok eltérő felhasználási területekre készülnek: lakossági vásárlóinknak a T18-as trapézlemez vásárlása lehet a legmegfelelőbb választás, míg a többi változat inkább ipari és mezőgazdasági területek számára ajánlott, de természetesen egyéni elképzelések szerint is felhasználhatóak. A trapézlemez bordamagassága és vastagsága adja az adott típus karakterisztikáját, az élettartamát pedig az alapanyag minősége és a bevonat típusa, valamint vastagság a határozza meg.

trapezlemez trapezlemez

Trapézlemezt vásárolhatunk kerítéselemként, különféle épületek - például raktárak, istállók, terménytárolók, csarnokok, műhelyek, garázsok, stb. - oldalfalaihoz, avagy azok burkolatához, de akár álmennyezethez is. Manapság sokkal népszerűbbek a festett változatok ezekre a célokra, mint a csak horganyzott, vagy alucink bevonattal rendelkező trapézlemezek, ami a színekből adódó változatosságnak köszönhető.

Érdemes tudni, hogy a színes, poliészter bevonattal ellátott trapézlemezeket mindkét oldalukon tűzihorganyzással és passziválással kezelik, továbbá egy minimum 7 mikrométer vastagságú védőlakk-réteget is kapnak. A lemez egyik oldalára kerül a poliészter bevonat, ami minimum 25 mikrométer vastagságú, de létezik olyan típus is, amely mindkét oldalán egyforma bevonatot kap.

Fontos, hogy a trapézlemez önmagában nem szigetel, ám ellátható szigeteléssel, így a belőle épített épület akár téli-nyári használatra is alkalmas lehet, mint raktár, irodahelyiség, vagy más munkakörnyezet. Emellett fontos a trapézlemezek megvásárlása után azok antikondenzációs filcréteggel való ellátása is, ami a páralecsapódásból származó kondenzvíz lecsepegése ellen nyújt védelmet, és ami szintén megvásárolható kínálatunkból.

trapezlemez

A trapézlemez előnyei:

  • alacsony súllyal rendelkezik,
  • esztétikus,
  • kedvező áron vásárolható meg,
  • nem feltétlenül szükséges szakember a beépítéséhez,
  • többféle változatban is beszerezhető,
  • hosszú élettartammal rendelkezik,
  • egyedi méretekben is megrendelhető,
  • számtalan szín és bevonat elérhető
  • környezetbarát, újrahasznosítható.

Kiemelt termékeink

RAL 3005
RAL 3009
RAL 3011
RAL 5010
RAL 6020
RAL 7016
RAL 7024
RAL 8004
RAL 8017
RAL 8019
RAL 9002
RAL 9005
RAL 9006
RAL 9010
RAL Alucink
RAL Horgany