AJÁNLATKÉRÉS

Értékesítés

+36 (30) 553-9169

Antikondenzációs filcréteg. Miért szükséges használni?

Az antikondenzációs filcréteg a páralecsapódást és az ebből adódó problémákat képes megelőzni, ezért elengedhetetlen a cserepeslemezes tetőfedéseknél.

Az antikondenzációs filcréteg súlyos problémákat képes megelőzni: a páralecsapódás már abban az esetben is gondot jelent, ha az ablak sarkában jelenik meg, képzeljük el mindezt egy padlástérben, ahol a nedvességre érzékeny anyagok garmadája található.

A tető összetett szerkezet, amelynek alapja a fa, ami korhadásra hajlamos még abban az esetben is, ha ez elleni védelemként különféle vegyszerekkel itatják át - bár tény, hogy így jóval tovább bírja a nedvességet -, de a szigetelés is érzékeny a lecsapódó párára, és a tetőtérben található más anyagokat is tönkreteheti a víz.

Az antikondenzációs filcréteg ezeket a problémákat előzi meg a páralecsapódás megakadályozásával, de ezen felül is akad egy előnye, amit mindenképp érdemes kihasználni.

filcréteg filcréteg

Hogy működik az antikondenzációs filcréteg?

Fontos, hogy az antikondenzációs filcréteg nem akadályozza meg a pára lecsapódását, csupán egyszerűen magába szívja azt, ezzel pedig megakadályozza, hogy az más felületeken jelenjen meg. A gyártása során alkalmazott, speciális eljárásoknak köszönhetően a benne felszívódó nedvesség nyomán sem a gombák, sem a baktériumok nem jelennek meg, így a kellemetlen szagok is elkerülhetőek, maga a felszívott víz pedig nap közben gyorsan elpárolog, így a szellőzés elengedhetetlen.

További előny, hogy az antikondenzációs filcréteg védi a környezetében található fém elemeket - így a cserepeslemezt is - a korróziótól, maga az anyag ellenáll a tűznek, nagy teherbírással rendelkezik.

Komoly előnye még, hogy javítja a tető hangszigetelési tulajdonságait, ami különösen esőben feltűnő: az antikondenzációs filcréteg nélkül felhelyezett cserepeslemezen a vízcseppek hangosan kopoghatnak, ám ez szinte alig hallható antikondenzációs filcréteggel ellátott tetők esetében.

Ajánlatkérés
* Kérje ingyenes és kötelezettségmentes ajánlatunkat!

Kiemelt termékeink

RAL 3005
RAL 3009
RAL 3011
RAL 5010
RAL 6020
RAL 7016
RAL 7024
RAL 8004
RAL 8017
RAL 8019
RAL 9002
RAL 9005
RAL 9006
RAL 9010
RAL Alucink
RAL Horgany