AJÁNLATKÉRÉS

Értékesítés

+36 (30) 632-1661

T18 trapézlemez - miért jó választás?

A trapézlemezek T18-as változata homlokzat- és tetőburkoláshoz egyaránt ajánlott, az egyik legnépszerűbb termék az ipari és lakossági felhasználók körében.

A T18 trapézlemez csarnokok, melléképületek, kerítések, álmennyezetek, garázsok, magtárak, gazdasági épületek, kereskedelmi létesítmények és más projektek esetében is alkalmazható burkolatként és tetőfedő elemként, ami a tartós bevonatnak és a számos, a RAL skála szerinti színnek köszönhető.

A T18 horganyzott trapézlemez, illetve az alucink bevonattal ellátott társa leginkább ipari területeken használatos, ami az alacsonyabb árának köszönhető, viszont minden egyéb tulajdonságát tekintve azonos a színes bevonattal ellátott típusokkal, ráadásul az ipari környezetben nem lényeges az esztétikus színek használata, ellentétben a kereskedelmi, vagy magáncélú ingatlanok esetében. A T-18 horganyzott trapézlemez tehát tökéletesen megfelelő csarnokok, magtárak, műhelyek, vagy más, ipari, illetve mezőgazdasági célú épületek fedéséhez és burkolásához.

A T18 trapézlemez akár antikondenzációs filcréteggel is rendelhető, ami a páralecsapódást és az ebből adódó problémákat előzi meg azzal, hogy magába szívja a nedvességet, ami aztán nap közben elpárolog, tehát a szellőzés megoldása lényeges. Az antikondenzációs filcréteg emellett javítja a tető hangszigetelési tulajdonságait is, és fontos, hogy gátolja a gombák és baktériumok szaporodását is a gyártás során alkalmazott, speciális eljárásoknak köszönhetően.

T18 trapézlemez méretei

A A T18 trapézlemez méreteit tekintve tökéletesen megfelel a felhasználói elvárásoknak: egyszerre nagyobb terület is lefedhető vele, azonban a kezelése, illetve a szállítása akár egyetlen ember számára sem okoz problémát.

A T18 trapézlemez méretei a következők: a teljes szélesség 1173 mm, melyből a hasznos fedési szélesség 1127 mm. A lemezek vastagsága acéllemez esetében 0,4-0,75 mm közötti, alumíniumlemeznél pedig 0,6 mm, a profilmagasság mindkettő esetében 16.5 mm.

T18 Trapézlemez T18 Trapézlemez

A T18 trapézlemez ára

A T18 trapézlemez árak minden forgalmazónál mások, ám ennek több oka is lehet: a beszerzési forrás, a minőség, az esetleges akciók, vagy más, nem publikus ok, ám fontos, hogy ne kizárólag az árak alapján vásároljunk. A T18 trapézlemez ára ugyanis nem feltétlenül tükrözi az acél - vagy épp alumínium - lemez minőségét, ahogy a bevonatét sem, tehát a műszaki jellemzők a legfontosabbak, illetve a vállalt garancia is lényeges szempont.

A T18 trapézlemez árakat tehát érdemes összehasonlítani, majd a műszaki adatokat és a garanciát, és a lehető legoptimálisabb ajánlat mellett dönteni.

Lényeges, hogy a T18 trapézlemez ára még a legmagasabb ajánlat esetében is lényegesen kedvezőbb, mint a hagyományos tetőfedő anyagoké, ezért, ha tetőfedés, akkor érdemes a T18 trapézlemezt, vagy más, hasonló terméket választani.

A T18 trapézlemez vágása

A biztonság és a tökéletes végeredmény érdekében a T18 trapézlemez vágásakor érdemes betartani az alábbi szabályokat:

Nem szabad a T18 trapézlemezeket olyan szerszámokkal vágni, amelyek használata az anyag nagymértékű hőmérséklet-emelkedésével jár, mivel ez egyrészt eltorzíthatja a lemezt, másrészt a védőréteg és a horganyzás is megsérül, ami egyenes út a korrózióhoz - és persze a garancia elvesztéséhez.

A hagyományos lemezolló, vagy esetleg a vibrációs vágóeszközök használata megengedett, hiszen azok minimális sérülést okoznak, ám érdemes az éleket ezek után valamilyen védőréteggel - például javítófestékkel - ellátni a korrózió megelőzése érdekében.

A T18 trapézlemez szerelése

A T18 trapézlemez felszerelése előtt számos feladatot kell elvégezni, hogy a végeredmény tartós, vízzáró és esztétikus lehessen. A legelső lépés a tetőszerkezet szakszerű kivitelezésének ellenőrzése, vagyis az átlókat, illetve a síkok egyenességét kell szemrevételezni, ugyanis a legkisebb egyenetlenség is okozhatja azt, hogy a trapézlemez nem fekszik fel a tartószerkezetre, ez pedig a későbbiekben sérüléseket okozhat, aminek következménye a tető beázása lehet.

Az első T18 trapézlemezeket az eresszel derékszögben kell felszerelni, ami által elkerülhető a lemez ereszcsatornára tartása, vagy attól elfutása, azaz a lemezsor „fogazottsága”. Felső ereszszegély alkalmazásánál úgy kell felszerelni a T18 trapézlemezt, hogy az lehetővé tegye a fólián lecsapódó vízpára ereszcsatornába vezetését.

A T18 trapézlemezeket az eresznél, a gerincnél és a harántcsatlakozásoknál minden második hullámvölgynél kell rögzíteni - faszerkezet esetén 4,8x35 mm-es bádogos csavarral, fémszerkezetnél pedig 4,8x19 mm-es önmetsző csavarral - a köztes léceknél a tetőn és a homlokzaton pedig minden harmadik hullámvölgynél. Lényeges még, hogy a szélső lemezek peremét minden lécnél rögzíteni kell az utolsó hullámvölgyben, a hosszanti átlapolásoknál pedig méterenként 2-3 csavart kell alkalmazni.

Fontos: a tapasztalt kivitelezők saját, jól bevált módszerekkel és megoldásokkal dolgoznak, vagyis egyes esetekben a fentebb leírtaktól eltérően is megfelelő lehet a T18 trapézlemezek beépítése.

Miért jó választás a T18 trapézlemez?

Mint a fentebb leírtakból kiderülhetett, a T18 trapézlemez tartós, könnyen kezelhető, egyszerűen beépíthető, esztétikus és kedvező árú termék, melyre a gyártó 10 év garanciát vállal. Ebből levonható a következtetés, miszerint tetőfedésre, illetve homlokzati burkolatként a T18 trapézlemez a legkézenfekvőbb megoldást nyújtja.

Szerezze be Ön is kínálatunkból a T18 trapézlemezeket, kérdéseit pedig tegye fel nekünk elérhetőségeinken!

Ajánlatkérés
* Kérje ingyenes és kötelezettségmentes ajánlatunkat!

Kiemelt termékeink

RAL 3005
RAL 3009
RAL 3011
RAL 5010
RAL 6020
RAL 7016
RAL 7024
RAL 8004
RAL 8017
RAL 8019
RAL 9002
RAL 9005
RAL 9006
RAL 9010
RAL Alucink
RAL Horgany