AJÁNLATKÉRÉS

Értékesítés

+36 (30) 160-7665

Trapézlemez-kiegészítők – minden egy helyen

Trapézlemez-kiegészítők nélkül a tető nem lehet teljes, hiszen fontos feladatokat látnak el: biztosítják a teljes vízzárást és a maximális biztonságot.

Bármilyen tetőfedési megoldást is választunk a kiegészítők felhasználása elengedhetetlen, mivel önmagában a tetőfedő elemek felhelyezésével a tető még nincs kész, sőt; elég csak a gerincelemekre gondolni, amelyek nélkül a tetőn végigfutó résen át akadálytalanul jut be gyakorlatilag minden a tetőszerkezetbe a csapadéktól kezdve egészen az állatokig.

Trapézlemez-kiegészítőket tehát mindenképp szükséges vásárolni a trapézlemezek mellé, ám, mivel hatalmas a választék, segítségképpen összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

A trapézlemez-kiegészítők szerepe

Többféle szerepet is betölthetnek, így a trapézlemez-kiegészítők egyes típusainak feladata például a víz- és szélzárás elősegítése, illetve a nagyobb hómennyiség tetőről történő lecsúszásának megakadályozása, de természetesen esztétikai szempontból is hozzátesznek az összképhez.

A víz- és szélzárás megoldására a gerincelemek, a gerinc vég- és fenékelemek, a szélfogók, az oromdeszka-, az első és alsó eresz-, a fal- és a vápaszegélyek, a gerincelem véglemezek, illetve a páraáteresztő fóliák szolgálnak, hófogókból pedig többféle is rendelkezésre áll – a továbbiakban ezeket mutatjuk be részletesebben.

A tetőgerinc kiegészítői

Gerincelem

A trapézlemez-gerincelem, más néven trapézlemez-kúpelem a gerinc lezárását teszi lehetővé úgy, hogy megakadályozza a víz alácsorgását, a gerinc-végelemek és az íves, illetve sík gerincelem-véglemezek pedig a tetőgerinc-elemek esztétikus lezárására szolgálnak; ezek elengedhetetlenek a vízzárás kivitelezéséhez. Ezeken túl érdemes még alkalmazni az úgynevezett gerinc-fenékelemet is, ami elsősorban az átázást és az alácsorgást akadályozza meg, így a vízzárás kivitelezésének fontos része.

Mindhárom trapézlemez-kiegészítő mélyformázási eljárással készül, aminek köszönhetően egyetlen darabból állnak, ez pedig biztonságos lezárást tesz lehetővé. Az elemek Noble porfestést kapnak, ami a hozzájuk tartozó elemek színében készül.

Szegélylemezek

Oromszegély

Többféle szegélylemezre is szükség van a tető kivitelezéséhez, melyek mind egyaránt fontosak a tökéletes vízzáráshoz.

Az trapézlemez-oromszegélyt az oromdeszkára kell felszerelni a cserepeslemezek rögzítése előtt, ami így lefedi a tető oldaldeszkázását, ezzel pedig megakadályozza a beázást.

Az első és alsó ereszszegélyek segítségével oldható meg a csapadék ereszbe történő vezetése: az előbbi egy átvezető lemez a tetőfelületről az ereszcsatornába, míg az utóbbi a tető alsó szegélye, ami a fedésről az ereszbe vezeti a csapadékot; mindkettő a tető szakszerű lezárására szolgál.

A falszegélyt a tető és a fal csatlakozásához kell felszerelni; esztétikus lezárást tesz lehetővé, miközben a fal ázását is megakadályozza.

A vápaszegélyek a cserepeslemez és a vápa közötti hézag lezárására szolgálnak, aminek köszönhetően nem jut be a fedés mögé a vápában lefolyó csapadék, illetve a porhó.

Minden szegélylemez mélyformázási eljárással készül, azaz egyetlen darabból állnak, ami elősegíti a tökéletes vízzárást, és a hozzájuk tartozó elemek színében, Noble porfestéssel látják el őket.

Profilozott szélfogó

A profilozott szélfogó szegélyeinek és hosszirányú mintázatának köszönhetően egyedülálló merevséggel bír. Mivel nincsenek éles szegélyei, nem sérti meg a tető más elemeinek bevonatát, univerzális formája miatt pedig valamennyi trapézlemez kiegészítője lehet.

A profilozott szélfogók a mélyformázási eljárásnak köszönhetően egyetlen darabból állnak, a Noble porfestés pedig a hozzájuk tartozó elemek színében készül.

Hófogók

Hófogó

A hófogók – szabályos térközzel elhelyezve a tetőn – megakadályozzák a hó lecsúszását, így garantálják a biztonságot a ház körül a téli időszakban. Többféle változatban is léteznek, így például kínálatunkból is megvásárolható az úgynevezett Omega hófogó, ami mindössze formájában különbözik más hófogóktól, de a feladata és hatékonysága megegyező, azaz a hófogók közül leginkább esztétika alapján lehet választani.

A mélyformázási eljárásnak köszönhetően minden hófogó egyetlen darabból áll, a színük pedig megegyezik a választott tetőelemekével, amit Noble porfestéssel állítanak elő.

További trapézlemez-kiegészítők

Fólia

A trapézlemezek rögzítéséhez kizárólag a megfelelő trapézlemez-csavarokat szabad használni, a szükséges típust pedig a szerkezet anyaga, vastagsága és kialakítása határozza meg. A trapézlemez-csavarok fémhez használhatóak, tehát tökéletesen alkalmasak a trapézlemezek és más tetőfedő rendszerek elemeinek rögzítésére, vagy a lemezek összefűzésére; hatlapfejűek, önfúróak, a fejük pedig azonos a lemezek színével.

A tető kivitelezése során óhatatlanul bekövetkezhetnek kisebb-nagyobb sérülések a trapézlemezek és a kiegészítők bevonatán, de a vágás és fúrás is eltávolítja a festéket az adott területen, ami korrózióhoz vezet; ennek megakadályozására pedig a speciális javítófesték a megoldás, ami 400 ml-es kiszerelésben, aeroszolként vásárolható meg.

Érdemes még megemlíteni a páraáteresztő fóliát, ami egy többrétegű, polipropilén szövet, a feladata pedig a tetőszerkezet megóvása a nedvesség káros hatásaitól. A páraáteresztő fóliát közvetlenül a hőszigetelésre, a trapézlemez alá kell elhelyezni; a párát átengedi, de a tetőről lecsapódó nedvességet nem, emellett védi a hőszigetelést is a csapadéktól, és a szélzárásban is szerepet játszik, így gyakorlatilag elengedhetetlen a tető szakszerű kivitelezéséhez.

A kínálatunkból beszerezhető trapézlemez-kiegészítők a Blachotrapez termékei; mind kiváló minőségű és kedvező árú termék. Vásárolja meg tőlünk a tető fedésének összes kellékét, kérdés esetén pedig keressen bennünket elérhetőségeinken!

Ajánlatkérés
* Kérje ingyenes és kötelezettségmentes ajánlatunkat!

Kiemelt termékeink

RAL 3005
RAL 3009
RAL 3011
RAL 5010
RAL 6020
RAL 7016
RAL 7024
RAL 8004
RAL 8017
RAL 8019
RAL 9002
RAL 9005
RAL 9006
RAL 9010
RAL Alucink
RAL Horgany