AJÁNLATKÉRÉS

Értékesítés

+36 (30) 632-1661

Cserepeslemez: miért jobb választás, mint a hagyományos cserép?

A cserepeslemez napjainkban már nem számít újdonságnak, és egyre gyakrabban bukkan fel különféle épületeken. Mi lehet az oka a gyors térnyerésének?

A cserepeslemez számos előnnyel rendelkezik a hagyományos cseréppel szemben, és bár tény, hogy az utóbbi több évszázados, sőt, évezredes technológia, ami kiállta e hosszú idő próbáját, akadnak hátrányai, amelyek a cserepeslemez felhasználásával kiküszöbölhetőek.

Annak érdekében, hogy megkönnyítsük a választást és persze a cserepeslemez felé billentsük a mérleg nyelvét, összegyűjtöttük a legfontosabb előnyöket, amelyek az újabb tetőfedési technológia mellett szólnak.

cserepeslemez cserepeslemez

Költségek

Az első és legfontosabb előny az alacsonyabb költség, ami nem csak magára a cserepeslemezre vonatkozik, hanem a komplett tetőszerkezetre is. Magát a lemezt pontos mennyiségben lehet megrendelni, az anyagveszteség minimális sok esetben nincs, a szállítása pedig az alacsony súly miatt kedvező.

Ebből adódik a következő spórolási lehetőség, ami viszont csak újépítésű házaknál, valamint teljes tetőcsere esetén realizálódik: a tetőszerkezet is olcsóbb. Mivel a hagyományos cserép adott felületnél 10-15-ször is nehezebb lehet, mint a cserepeslemez, erős tetőszerkezetre van szükség hozzá, ami elbírja a több tonnányi súlyt; a cserepeslemez esetében azonban erre nincs szükség, azaz csökkenthetőek a költségek.

Tartósság

A hagyományos cserép tartósságával ugyan nem képes felvenni a versenyt, hiszen az akár évszázadokat is jelenthet, ám a cserepeslemezre még így is hosszú évtizedekig lehet számítani. Ellenáll az időjárás viszontagságainak, sérülés esetén pedig könnyen, gyorsan és olcsón javítható, Ráadás, hogy szinte semmi nem tapad meg rajta, az eső is képes tisztára mosni, így folyamatosan újnak látszik, ami az ingatlan esetleges eladása során plusz előnyt jelenthet. Most már elérhető olyan alapanyag amire az alapanyag gyártó akár 50 év garanciás is vállal, ilyen bevonat a ThyssenKrupp IceCrystal.

Gyors kivitelezés

A hagyományos tetőfedés akár napokig is eltarthat, ami persze a költségeket is emeli, ezzel szemben a cserepeslemezzel végzett fedés szó szerint órák alatt lebonyolítható. Szaktudás és az előírások betartása természetesen ebben az esetben is szükséges, tehát nem ajánlott házilag elvégezni a munkát!

Hátrányok

Mindenképp említést kell tenni a másik oldalról, azaz a lehetséges hátrányokról is, amelyek viszont az olcsóbb, illetve régebbi típusokra vonatkoznak; a modern cserepeslemezek esetében ezeket már kiküszöbölték.

Az olcsóbb típusok felülete fényes, ami messziről is jól látszik, és úgymond árulkodó; vannak, akiket ez zavar, bár nem kifejezetten hátrány. Amit viszont rendszeresen lehet ellenérvként hallani: a kopogás, aminek következtében esőben "képtelenség megmaradni a házban". Valós problémáról van szó, ám egyrészt a korszerű cserepeslemezeknél ezt már sikerült megoldani egy úgynevezett antikondenzációs filcréteggel, másrészt a tetőszerkezetbe épített szigetelés is tompítja a hangot, így a hatása a belső terekben elenyésző lesz. Kifejezetten figyelni kell tető megfelelő rétegrendjének a kialakításával, hogy ez a probléma ne legyen hallható.

cserepeslemez cserepeslemez

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a cserepeslemezek iránt, tekintse meg választékunkat, kérdés esetén pedig vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Ajánlatkérés
* Kérje ingyenes és kötelezettségmentes ajánlatunkat!

Kiemelt termékeink

RAL 3005
RAL 3009
RAL 3011
RAL 5010
RAL 6020
RAL 7016
RAL 7024
RAL 8004
RAL 8017
RAL 8019
RAL 9002
RAL 9005
RAL 9006
RAL 9010
RAL Alucink
RAL Horgany