AJÁNLATKÉRÉS

Értékesítés

+36 (30) 160-7665

Lemeztető és napelem - a tökéletes párosítás

trapezlemez

A lemeztető számos szempontból előnyösebb, mint a hagyományos cseréptető; most egy újabbat mutatunk be!

Napjainkban az energiafelhasználás csökkentése különösen fontos, hiszen a rezsiköltségek egyre csak nőnek a rezsicsökkentés támogatása változik, és, ha átlépjük a kormány által meghatározott mennyiségeket, akkor drasztikusan megemelkednek a kiadásaink. Fontos, hogy odafigyeljünk erre, és ahogy csak lehetséges, megakadályozzuk a probléma kialakulását; erre lehet remek megoldás egy napelemes rendszer telepítése.

Ha építkezésre, vagy házfelújításra kerül sor, érdemes ennek mentén kialakítani az épület szerkezetét, és minél több, az energiafelhasználás csökkentését célzó fejlesztést végrehajtani; ilyen fejlesztés lehet például a napelemek elhelyezése a tetőn. A napelemrendszer segítségével nem csak alacsonyabb lehet az energiaszámla, de egy megfelelően szigetelt passzívház esetében még akár nullára is ki lehet hozni az egyenleget, ami havi szinten több tízezer forintot is jelenthet a ház méretétől és a benne élők számától függően.

Persze ilyenkor felmerülhet, hogy a napelemes rendszerek ára viszont igen magas, a megtérülési idő pedig években mérhető, ám létezik arra is megoldás, hogy a tető és a napelemek beleférjenek egy adott költségkeretbe: ha a hagyományos cseréptető helyett lemezfedést alkalmazunk.

Miért jó ötlet a lemeztetőt választani?

Tegyük fel, hogy egységnyi összeg áll a rendelkezésünkre a tető kialakításához. Ha a cseréptető mellett döntünk, akkor egy erős tetőszerkezetre van szükség, amelyet szigetelni kell, majd cserépfedéssel ellátni; ez adja ki az egységnyi összeget.

Ha a lemezfedést választjuk, akkor egy kevésbé erős tetőszerkezet is tökéletesen megfelel, és bár a szigetelésre ebben az esetben is szükség lesz, a cserepek helyett a jóval könnyebb, de sok esetben esztétikusabb és modernebb cserepeslemezeket, trapézlemezeket, vagy korcolt lemezeket használhatjuk fel, amelyeknek alacsonyabb az áruk, mint a tetőcserépnek, ráadásul a felrakásuk is gyorsabb és olcsóbb.

A tető "borításának", illetve a kevésbé erős tetőszerkezetnek alacsonyabb az ára, mint a hagyományos cseréptető esetében, azaz a fentebb említett egységnyi összegből kevesebbet kell a tetőre költeni, és fennmarad egy csinos összeg, amit megspóroltunk.

Ezt az összeget akár napelemrendszer telepítésére is költhetjük, amivel csökkenthetjük a kiadásainkat, és, mivel ez idővel meg is térül, a későbbiekben akár a rendszer bővítése is szóba kerülhet!

Fontos tudni, hogy a különféle lemezfedések esetében speciális tartószerkezetre van szükség a napelemek rögzítéséhez, ám ennek ára alacsonyabb, mint a cseréptetőkhöz készített változaté!

Amennyiben felújítja az otthonát, és szeretné csökkenteni a költségeket, válassza Ön is a lemezfedést napelemrendszerrel kombinálva! Tekintse meg oldalunkon a cserepes-, korcolt- és trapézlemezeket, kérdés esetén pedig vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Ajánlatkérés
* Kérje ingyenes és kötelezettségmentes ajánlatunkat!

Kiemelt termékeink

RAL 3005
RAL 3009
RAL 3011
RAL 5010
RAL 6020
RAL 7016
RAL 7024
RAL 8004
RAL 8017
RAL 8019
RAL 9002
RAL 9005
RAL 9006
RAL 9010
RAL Alucink
RAL Horgany