AJÁNLATKÉRÉS

Értékesítés

+36 (30) 553-9169

Krop csatornarendszer – minden tető alapvető tartozéka

Az ereszcsatorna-rendszernek mindössze egy feladata van: elvezetni a csapadékvizet a tetőről a csatornába, illetve az esővízgyűjtőbe – a Krop csatorna ezt a feladatot látja el, méghozzá hosszú ideig és problémamentesen.

Az ereszcsatornák többféle anyagból készülhetnek – így például műanyagból, rézből, vagy alumíniumból –, de a legelterjedtebb változat az acéllemez, amit különféle eljárásokkal tesznek ellenállóvá a korrózióval szemben. A működése egyszerű: csupán a vizet kell összegyűjtenie a tetőről, majd elvezetni azt – lehetőleg hosszú éveken át, sőt, ha lehet, inkább évtizedekig –, ám a hirtelen, nagy mennyiségben érkező eső egész más helyzetet teremt, mint a csendes szemerkélés. Éppen ezért fontos a csatornarendszer kiválasztását megelőzően alaposan mérlegelni a lehetőséget, és megfontoltan dönteni.

Krop ereszcsatorna 1 Krop ereszcsatorna 1

A választás szempontjai

A legfontosabb természetesen a tartósság, és ebben a tekintetben a Krop csatornarendszer nem vall kudarcot: a gyártó akár 40 év garanciát is vállal rá, azaz garantáltan legalább négy évtizeden át bírni fogja az időjárás viszontagságait, de a tényleges élettartama ennél jóval több is lehet.

Ennek oka a bevonatrendszer, ami négy védőrétegből áll, így könnyedén képes ellenállni a korróziónak, sőt, még a fizikai sérüléseknek is, mivel a rétegek fokozott rugalmasságot biztosítanak a csatorna elemeinek.

Ami a bevonatrendszert illeti, a Krop csatornarendszer minden egyes eleme a legkorszerűbb technológiával, az úgynevezett alucink bevonattal ellátott, amit kiegészítenek a további – a RAL skála árnyalataiban készült – bevonatok, illetve a védőlakk-réteg.

A következő, szintén lényeges szempont a kapacitás, hiszen ki akarná, hogy egy hirtelen eső a csatorna túlfolyását okozza. Érdemes a legnagyobb kapacitású csatornarendszert választani a kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében.

Az utolsó, kevésbé lényeges, de azért persze fontos szempont az esztétika, ám a Krop csatornarendszer ezt a kívánalmat is könnyedén teljesíti, hiszen a több szín és a korszerű megjelenés segít, hogy a legtöbbek számára esztétikus lehessen. Az egyes csatornamodulok 3 és 4 méteres hosszban rendelhetőek, és a hozzájuk tartozó összes elem is azonos színekben vásárolható meg.

A Krop csatorna felszerelése

A Krop csatornarendszer a felszerelését tekintve nem különbözik más gyártók termékeitől, azaz több tényezőt is figyelembe kell venni a munkálatok megkezdése előtt. Az természetes, hogy a rendszernek minél tovább kell problémamentesen működnie, ám elengedhetetlen lépés a tetőszerkezet ellenőrzése is, ha nem új építésű házról van szó, hiszen el kell bírnia a csatornarendszer és a benne egy időben összegyűlő víz súlyát. Emellett fontos figyelni a helyes illesztésre és a szivárgásmentes csatlakozásokra is, ám, ha szakember végzi el a Krop csatorna felszerelését, valószínűleg ezzel nem lesz különösebb gond.

A Krop csatorna karbantartása

Minden ereszcsatornának szüksége van időnként karbantartásra, és ez alól a Krop csatornarendszer sem kivétel. Alapvetően tisztításról van szó, azaz a csatorna ereszszakaszából el kell távolítani a különféle szennyeződéseket és növényi részeket, hiszen ezek könnyen okozhatnak eltömődést, sőt, akár az illesztéseknél szivárgást is okozhatnak.

Emellett rendszeres – évente legalább egyszeri alkalommal végzett – ellenőrzésre is szükség van, amelynek során meg kell vizsgálni az egész rendszert, és, ha sérülést találunk, akkor az adott szakaszt, illetve elemet le kell cserélni.

Szerencsére ez a műveletsor akár házilag is elvégezhető, ám fontos észben tartani, hogy balesetveszélyes is lehet.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a Krop csatornarendszer iránt, és kérdése lenne, illetve, ha megrendelést szeretne leadni, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!

Ajánlatkérés
* Kérje ingyenes és kötelezettségmentes ajánlatunkat!

Kiemelt termékeink

RAL 3005
RAL 3009
RAL 3011
RAL 5010
RAL 6020
RAL 7016
RAL 7024
RAL 8004
RAL 8017
RAL 8019
RAL 9002
RAL 9005
RAL 9006
RAL 9010
RAL Alucink
RAL Horgany