AJÁNLATKÉRÉS

Értékesítés

+36 (30) 553-91-69

T8 trapézlemez – ezért szeretik ennyire

A T8 trapézlemez töretlen népszerűsége semmit sem csökkent a bevezetése óta eltelt években – az alábbiakból kiderül, hogy miért.

A T8 trapézlemez – a többi típustól eltérően – nem tetőfedéshez készült, tehát arra nem, vagy csak kisebb épületek, például kerti tárolók esetében alkalmas. Ennek oka az alacsony, mindössze 7,2 milliméteres profilmagasság, ami viszont esztétikus, a lambériához hasonlító kinézetet kölcsönöz neki, és ez tovább fokozható, ha famintás bevonattal rendeljük meg, de természetesen más, a RAL skálának megfelelő színekben is elérhető.

T8 trapézlemez

E trapézlemezeket tehát főként kerítéselemként, illetve burkolatként lehet alkalmazni homlokzatokon, mennyezeteken, illetve a homlokzat síkjából kinyúló ereszek alatt; ez utóbbit elősegíti, hogy a termék gondozásmentes, csupán időnkénti tisztítást igényel.

A T8 trapézlemez felhasználása

Mint fentebb is megjegyeztük, a T8 trapézlemez nem használható tetőfedésként, mivel ahhoz nem elég merev, ennek következtében nem lehet meghatározni az alátámasztási igényét sem. Burkolatként és kerítéselemként azonban kiváló megoldást nyújt, csupán a rögzítés távolsására vonatkozó ajánlást kell betartani, ami 1,5-2 méter.

Falburkolatként és kerítéselemként való alkalmazásakor egyaránt érdemes ezt a távolságot alkalmazni, azaz az utóbbi esetében ilyen térközökkel kell elhelyezni az oszlopokat, majd ezekhez elfektetve rögzíteni a lemezeket.

A T8 trapézlemez felhasználása egyszerű, akár házilag is kivitelezhető, csupán a megfelelő kiegészítőkre, illetve a felhasználási útmutató betartására van hozzá szükség.

A T8 trapézlemez méretei

A T8 trapézlemez méretei a következők: a teljes szélesség 1195 mm, melyből a hasznos fedési szélesség 1170 mm. A lemezek vastagsága 0,4-0,75 mm közötti, a profilmagasság 16.5 mm, a tömege pedig folyóméterenként mindössze 6,48 kilogramm.

A T8 trapézlemezek színei>

A T8 trapézlemez színek minden vásárlói elváráshoz képesek igazodni, tehát számos, napjainkban divatos árnyalatban beszerezhetőek, de természetesen csak horganyzott, vagy alucink bevonattal rendelkező változatban is elérhetőek.

T8 trapézlemez

A színek azonban jóval népszerűbbek, így például a T8 trapézlemez antracit, illetve dió színű és mintázatú változatait a magáncélú ingatlanoknál elvégzett munkálatokhoz jóval gyakrabban alkalmazzák, mint másokat, de az előbbi az ipari építmények esetében is megállja a helyét, lassan teljesen megszüntetve a natúr változatok iránti érdeklődést.

A bevonatok

A színes T8 trapézlemezeket az egyik, vagy mindkét oldalukon egy minimum 25 mikrométer vastagságú, poliészter bevonattal látják el, ami alatt – mindkét oldalon – tűzihorganyzással és passziválással is kezelik őket, továbbá egy minimum 7 mikrométer vastagságú védőlakk-réteget is kapnak.

Ez a bevonatrendszer nem csak az esztétikus megjelenésért, de a tartósságért is felel, így a beépítés során szerzett sérüléseit mindenképp javítani kell a megfelelő javítófestékkel, ami szintén megvásárolható kínálatunkból minden, a lemezeknél alkalmazott színben.

A T8 trapézlemez ára

A T8 trapézlemez árak kedvezőek, ám különbözőek lehetnek az egyes forgalmazóknál, ezért érdemes összehasonlítani az egyes ajánlatokat, adatokat és garanciát – ami nálunk 10 év –, majd a legkedvezőbbet választani. A különbségek akár jelentősek is lehetnek, ezért ezt a lépést nem érdemes kihagyni, ám fontos, hogy ne kizárólag az ár legyen a döntő!

A T8 trapézlemezek ára ugyanis nem feltétlenül tükrözi a lemez és a bevonat minőségét, tehát a műszaki jellemzők, illetve a garancia a legfontosabbak. Emellett fontos tudni, hogy az ár minden esetben jóval alacsonyabb, mintha más anyagból – például fából – készült burkolatot választanánk a trapézlemez helyett; példának a famintás változat a legjobb.

Ha építkezés, felújítás, vagy kisebb munkálatok, akkor T8 trapézlemez! A hosszú élettartam, a kiváló minőség, az esztétikus megjelenés és a kedvező ár garantált! Vásárolja meg Ön is kínálatunkból, ha pedig kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

Ajánlatkérés
* Kérje ingyenes és kötelezettségmentes ajánlatunkat!

Kiemelt termékeink

RAL 3005
RAL 3009
RAL 3011
RAL 5010
RAL 6020
RAL 7016
RAL 7024
RAL 8004
RAL 8017
RAL 8019
RAL 9002
RAL 9005
RAL 9006
RAL 9010
RAL Alucink
RAL Horgany