AJÁNLATKÉRÉS

Értékesítés

+36 (30) 160-7665

A trapézlemez kerítés előnyei

A trapézlemez kerítés egyre népszerűbb, és ez nem véletlen - az alábbiakból kiderül, miért!

A trapézlemez kerítés a történetének kezdetén horganyzott elemeket jelentett, amelyek főként ipari és mezőgazdasági területek környékén bukkantak fel, ez pedig behatárolta a lehetőségeket, hiszen egy ilyen kerítéselem nem mutat jól a családi házak környezetében. Szerencsére idővel a gyártók is felismerték ezt, és napjainkban már számtalan színben, illetve mintával lehet trapézlemez kerítést építeni.

A trapézlemez kerítés többféle típusban készül a felhasználás céljának, illetve az esztétikai elvárásoknak megfelelően. A leggyakrabban használt trapézlemez a T8 Trapézlemez T18 Trapézlemez és a T18 Plus Trapézlemez. Alapvetően fal- és tetőprofilról beszélhetünk, és mindkettő alkalmas kerítéselemként történő felhasználásra, a különbség csupán a bordák méretében lelhető fel: a tetőprofilnál a keskenyebb, a falprofilnál pedig a szélesebb emelkedik ki a felületből.

trapezlemez trapezlemez

Az igazi változatosságot a színek jelentik, ugyanis a RAL skála szinte minden árnyalatában be lehet szerezni trapézlemezeket, sőt, akár famintás változatban is, ami szintén többféle színben elérhető; mondhatjuk tehát, hogy a trapézlemez kerítés annyiféle lehet, ahány megrendelő. Fontos viszont figyelni arra, hogy a trapézlemez kerítés egyoldalas és kétoldalas változatban is megvásárolható; az előbbinek csupán az egyik oldala pompázik a választott színben, a másik többnyire szürke, barna vagy egy vékony festékréteggel védett horganyzott felület.

Miből épül fel a trapézlemez kerítés?

A trapézlemez kerítés alapvetően a trapézlemezből és az azt tartó oszlopokból áll; ez utóbbiak lehetnek fából, illetve zártszelvényből. Az esztétikus megjelenés és a tartósság érdekében érdemes az oszlopokat betonalapba ágyazni, és a trapézlemezek tetejére egy úgynevezett lezáróelemet is helyezni, ami a korrózióvédelemben is szerepet játszik.

A trapézlemez kerítés előnyei

Az esztétikus megjelenés mellett komoly előnyt jelent az alacsony ár és a tartósság is. A trapézlemez kerítés gondozásmentes, könnyen tisztítható - akár egy kerti slaggal is -, nem veszít a színéből, hiszen a bevonat ellenáll a nap UV-sugárzásának és az időjárás viszontagságainak is.

A trapézlemez kerítés emellett gyorsan elkészül, és az oszlopok megléte után csupán néhány óra szükséges a kerítés elkészüléséig, a feladat pedig akár házilag is elvégezhető. A kerítés hosszú évekig probléma nélkül látja el a feladatát, azaz elválasztja a kertet a külvilágtól, és a kíváncsi tekinteteknek is útját állja.

A trapézlemez kerítés kedvező árú, esztétikus, tartós és gondozásmentes megoldás a kerítés kérdésére, amelyet Önnek is érdemes megfontolnia! Tekintse meg kínálatunkat, ha pedig kérdése merülne fel, forduljon hozzánk bizalommal!

Ajánlatkérés
* Kérje ingyenes és kötelezettségmentes ajánlatunkat!

Kiemelt termékeink

RAL 3005
RAL 3009
RAL 3011
RAL 5010
RAL 6020
RAL 7016
RAL 7024
RAL 8004
RAL 8017
RAL 8019
RAL 9002
RAL 9005
RAL 9006
RAL 9010
RAL Alucink
RAL Horgany