AJÁNLATKÉRÉS

Értékesítés

+36 (30) 160-7263

Blachotrapez - trapézlemezek, cserepeslemezek

A Blachotrapez egy lengyel vállalat, amely vezető szerepet tölt be a tető- és homlokzatburkolatok fejlesztése és gyártása terén - ismerkedjünk meg a céggel és termékeivel.

A Blachotrapez a jelenlegi formájában 1995 óta létezik, azonban a vállalkozás kezdetei egészen 1969-ig nyúlnak vissza: ebben az évben alapította meg Jan és Teresa Luberda az első tetőfedő cégét, ami egy kis műhelyként indult, majd viszonylag rövid időn belül termelő és kereskedelmi vállalattá vált. A saját tervezésű és gyártású tetőfedő elemek a '90-es évek elején jelentek meg a Blachotrapez kínálatában; az első gyártóüzem 1992-ben alakult meg Ponice városában, majd egy évvel később megnyílt az első kiskereskedelmi üzlet Sękocinban, 1995-ben pedig a következő, Krakkóban.

A kereslet figyelemreméltóan rövid idő alatt növekedésnek indult, ezért a Blachotrapez 1997-ben újabb gyártóüzemet avatott fel Rabka-Zaborniában, majd a cég a figyelmét a kiskereskedelmi hálózat bővítése felé fordította: Podhale régióban és a volt Bielsko tartományban újabb üzleteket nyitottak. Szintén 1997-ben mutatta be a Blachotrapez az Aluzinc-et, ami egy új típusú tetőfedő anyag, és amit azóta nagy sikerrel alkalmaznak szinte minden termékük gyártásához.

2003-ban egy újabb üzem kezdte meg a termelést a Varsó melletti Sękocin Nowyban, és az év végére a Blachotrapez saját üzleteinek száma elérte a 40-et, emellett pedig egy nagykereskedelmi részleg is megkezdte a működését.

Napjainkban a Blachotrapez Csehországban, Szlovákiában, Fehéroroszországban, Romániában és természetesen Magyarországon is a piacvezető vállalkozások egyike a tetőfedési megoldások területén, és olyan innovatív termékeket gyárt, illetve forgalmaz, mint a Blacho cserepeslemezek és a Blacho trapézlemezek, valamint ezek kiegészítői - a továbbiakban e két erméket mutatjuk be részletesebben.

blachotrapez blachotrapez

A Blacho trapézlemezek

A Blachotrapez a termékeinek kifejlesztése során mindig szem előtt tartja azt az elsődleges célt, hogy a tetőfedés folyamata gyors, egyszerű, de mégis korszerű legyen; nincs ez másként a Blacho trapézlemezek esetében sem. Azonban viszonylag hamar kiderült, hogy a termék nem csak az eredeti felhasználási célnak felel meg, de rengeteg egyéb módon is alkalmazható, ami további fejlesztéseket tett szükségessé.

A Blacho trapézlemez elsősorban ipari felhasználásra készült, ám rövid időn belül a lakosság körében is népszerűvé vált, és nem csupán tetőfedő anyagként, de kerítéselemként, különféle épületek - például istállók, terménytárolók, műhelyek, garázsok, raktárak, csarnokok, stb. - oldalfalaként, illetve falburkolatként, vagy akár álmennyezetként is. A Blacho trapézlemezek segítségével rövid idő alatt fedhetőek le viszonylag nagy méretű felületek is, a merev bordázatnak köszönhetően tartós megoldást biztosítanak, a kis súly pedig a kezelhetőséget és a megmunkálást könnyíti meg, ráadásul a szállítást is gazdaságosabbá teszi.

A Blacho trapézlemezek többféle magasságú és formájú bordakialakítással, a bevonatok tekintetében pedig horganyzott, alucink és festett változatban szerezhetőek be. A különböző profilmagasságok eltérő felhasználási területekre készülnek: lakossági felhasználásra a T18-as trapézlemez a legmegfelelőbb, a többi változat pedig inkább ipari és mezőgazdasági területek számára ajánlott, de természetesen egyéni elképzelések szerint is felhasználhatóak. A Blacho trapézlemezek bordamagassága és vastagsága adja az adott típus karakterisztikáját, az élettartamát pedig az alapanyag minősége, valamint a bevonat típusa és vastagság a határozza meg.

A színes, poliészter bevonattal ellátott Blacho trapézlemezeket mindkét oldalukon tűzihorganyzással és passziválással kezelik, továbbá egy minimum 7 mikrométer vastagságú védőlakk-réteget is kapnak. A poliészter bevonat minimum 25 mikrométer vastagságú, és létezik csak az egyik, illetve mindkét oldalán egyforma bevonattal gyártott Blacho trapézlemez is.

Érdemes tudni, hogy a Blacho trapézlemezek szigeteléssel és antikondenzációs filcréteggel is elláthatóak; az előbbi a téli-nyári használatot teszi lehetővé, míg az utóbbi a páralecsapódásból származó kondenzvíz lecsepegése ellen nyújt védelmet.

A Blacho cserepeslemezek

A Blacho cserepeslemez a hagyományos cserepeket utánozza, ennek köszönhetően pedig esztétikussá teszi a tetőt. Főként lakossági felhasználásra készült, de az ipari, vagy mezőgazdasági épületeken is gyakran jelenik meg. Alkalmas családi- és társasházak, garázsok, különféle melléképületek, előtetők, pavilonok és más, lakossági épületek fedésére, de a templomok, valamint a műemlék jellegű épületek esetében is ajánlott, emellett mezőgazdasági épületek, gépszínek, magtárak, ipari csarnokok és raktárak tetőfedésére is alkalmas.

A cserepeslemez mind a felújítások, mind az építkezések költségének csökkentésében is szerepet játszhat, hiszen a Blacho cserepeslemez ára a teljes kivitelezéssel együtt is jóval kedvezőbb, mint a hagyományos tetőfedési megoldások többségéé, ráadásul a tetőszerkezetet sem terheli - mivel egy tábla súlya mindössze 4,5 kilogramm, ami a teljes tetőszerkezetre vetítve mindössze a tizede egy hagyományos tető súlyának -, így akár a meglévő tetőfedő anyagra is felhelyezhető, illetve kisebb teherbírású lécezés is elegendő lehet hozzá.

A Blacho cserepeslemezek mindkét oldala horganyzott, ezt egy poliészter bevonattal teszik ellenállóbbá az időjárás hatásaival szemben, a vastagsága pedig 0,4-0,5 milliméter, ami a fizikai hatásokkal szemben is elegendő merevséget ad. A cserepeslemez belső oldalára felvitt, opcionálisan rendelhető antikondenzációs filcréteg a Blacho cserepeslemezek esetében is védelmet nyújt a páralecsapódás ellen, emellett tompítja a tetőn koppanó esőcseppek hangját is - ez a korábbi típusok esetében gyakran felmerülő probléma volt, napjainkban már nem jellemző.

A Blacho cserepeslemezek a kívánt méretekben és a RAL skála számos árnyalatában pompázó bevonattal készülnek, aminek köszönhetően nem csak esztétikus és tartós lesz a végeredmény, de a tetőfedés kivitelezésének időtartama is jelentősen lerövidülhet.

blachotrapez

A Blachotrapez árak

Ami a Blachotrapez árait illeti, nem csak a többi tetőfedési megoldáshoz képest alacsonyabbak, de a versenytársak többségéhez képest is, ez azonban nem jelenti azt, hogy a minőséget tekintve kompromisszumokat kell kötni: a Blachotrapez méltán piacvezető a maga területén.

Ha a cél a tető felújítása, vagy új tetőszerkezet építése, akkor érdemes a Blachotrapez termékeit választani, hiszen mind a Blacho trapézlemez, mind a Blacho cserepeslemez tökéletes megoldást nyújt!

Ajánlatkérés
* Kérje ingyenes és kötelezettségmentes ajánlatunkat!

Kiemelt termékeink

RAL 3005
RAL 3009
RAL 3011
RAL 5010
RAL 6020
RAL 7016
RAL 7024
RAL 8004
RAL 8017
RAL 8019
RAL 9002
RAL 9005
RAL 9006
RAL 9010
RAL Alucink
RAL Horgany