AJÁNLATKÉRÉS

Értékesítés

+36 (30) 160-7665

A trapézlemez lakossági felhasználási területei

A trapézlemez alapvetően tetőfedésre szolgál, ám más felhasználási módja is vannak, amelyekkel érdemes tisztában lenni.

A trapézlemez, mint tetőfedő anyag vált ismertté, hiszen erre fejlesztették ki, de burkolatként való hasznosítása nem csak a tetőszerkezet esetében jelent gyors, olcsó és tartós megoldást. Számos terület létezik, ahol a trapézlemez alternatívát jelenthet más anyagok és technológiák ellenében, sőt, minden szempontból jobb választás.

Egy építkezés, illetve felújítás kapcsán a költségek csökkentése mellett a minőség is fontos szerepet játszik, és ebben a trapézlemez az élen jár. Lássuk, milyen területeken érdemes felhasználni a lakossági építkezések során.

trapezlemez trapezlemez

Tető

Ezt talán nem is kell túlságosan kifejteni; a tető héjazatának kialakításához a trapézlemez minden más burkolatot maga mögé utasít a tartósság, egyszerű és gyors felhasználás és a költségek terén. Bármilyen épületnél felhasználható, a gyártási méretek pedig előre leadhatóak, így nincs veszteség, és a szállítás is pontosan ütemezhető.

Kerítés

Manapság már a lakossági felhasználók is előszeretettel választják a trapézlemezt kerítések és kapuk építéséhez. Amellett, hogy gyorsan felállítható, esztétikus és olcsó, tartós és karbantartásmentes is, ráadásul akár saját kezűleg is elkészíthető a trapézlemezből épített kerítés.

Kisebb épületek, tárolók, garázsok

Ha egy épület esetében nem fontos a szigetelés - és egy garázs, vagy sufni épp ilyen -, akkor akár trapézlemezből is felépíthető. A vázszerkezetre burkolatként felhelyezett trapézlemez megvédi az autót és egyéb tárgyakat az időjárás viszontagságaitól, a szigetelés pedig utólag is kialakítható, ha mégis szükség lenne rá.

Álmennyezet

Nem a leggyakoribb felhasználási terület, hiszen léteznek kimondottan erre a célra készülő elemek is, ám érdemes tudni, hogy a trapézlemezek akár álmennyezetként is hasznosíthatóak.

Felújítás

Régi épületek esetében az azbesztpala héjazat sokszor gondot okoz, hiszen javítani nem lehet, csupán bontani, azonban ehhez különleges felszerelés és szakértelem is szükséges, hiszen az azbeszt veszélyes anyag. A trapézlemez azonban ráhelyezhető, így megszűnhetnek a régi tetővel kapcsolatos problémák, és a bontással sem kell foglalkozni.

trapezlemez trapezlemez

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a trapézlemezek iránt, tekintse meg kínálatunkat, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, illetve, ha vásárolni szeretne, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!

Ajánlatkérés
* Kérje ingyenes és kötelezettségmentes ajánlatunkat!

Kiemelt termékeink

RAL 3005
RAL 3009
RAL 3011
RAL 5010
RAL 6020
RAL 7016
RAL 7024
RAL 8004
RAL 8017
RAL 8019
RAL 9002
RAL 9005
RAL 9006
RAL 9010
RAL Alucink
RAL Horgany