AJÁNLATKÉRÉS

Értékesítés

+36 (30) 632-1661

Trapézlemez a mezőgazdaságban

A trapézlemezek - illetve egyéb termékeink is - népszerűek a mezőgazdaság területén is, ami tartósságuknak és könnyű felhasználhatóságuknak köszönhető.

trapezlemez

A mezőgazdaság számos épületet igényel: kocsiszíneket, terménytárolókat, istállókat, de a sort a végtelenségig lehetne fojtatni. Ezen épületek védelmet nyújtanak a terménynek, az állatoknak, az eszközöknek és a gépeknek, de számos esetben maguknak az ezen a területen dolgozó embereknek is. A modern, mezőgazdasági épületek esetében az acélszerkezet, illetve a trapézlemezzel történő tetőfedés és burkolás a legelterjedtebb, ami nem véletlen, hiszen ez az építési technológia számtalan előnnyel rendelkezik.

A trapézlemez előnyei számosak, kezdve a könnyű szerelhetőséggel, az alacsony önsúllyal, vagy épp a tartóssággal, ám talán a legfontosabb, hogy az ezzel a technológiával burkolt épületek alacsony költséggel és kifejezetten gyorsan megépíthetőek. Egy mezőgazdasági vállalkozás - illetve valójában bármilyen vállalkozás - számára ez utóbbi tulajdonságok okán a lehető legjobb választás egy acélszerkezetes, trapézlemezzel burkolt épület, hiszen az idő pénz, és minél előbb használatba lehet venni egy terménytárolót, kocsiszínt, vagy egyéb épületet, annál hamarabb lehet profitra szert tenni.

A legegyszerűbb, szigeteletlen épületek - mint amilyen például a kocsiszín - pusztán az acélszerkezetből és a trapézlemezből készült borításból állnak, ami egyszerűen megmunkálható és szerelhető, alacsony súllyal rendelkezik, a tartóssága pedig megfelel ennek a felhasználási területnek. Azonban felmerülhetnek további elvárások is, mint például a páralecsapódás elleni védekezés, ami például egy magtárolónál elengedhetetlen.

A páralecsapódás elleni védekezéshez a tökéletes megoldást az antikondenzációs filcréteg jelenti: magába szívja a nedvességet, így megakadályozza, hogy az más felületeken jelenjen meg. A benne felszívódó nedvesség nyomán megjelenő gombák és a baktériumok szaporodását is megakadályozza, aminek köszönhetően a kellemetlen szagok sem okoznak problémát.

trapezlemez trapezlemez

Fontos, hogy a felszívott víz kizárólag úgy képes eltűnni, ha el tud párologni, tehát a megfelelő szellőzés biztosítása az ilyen épületek esetében elengedhetetlen.

Az olyan épületek esetében, amelyeknél fontos a jó hőszigetelés, a trapézlemezek helyett érdemesebb szendvicspaneleket alkalmazni, amelyek egyszerre látják el a külső és belső burkolat, valamint a szigetelés szerepét is. Ilyen épület lehet például egy állatok tartására szolgáló istálló, vagy épp az emberek számára kialakított pihenőhelyiség, de számos más esetben is szükség lehet arra, hogy védekezzünk a külső hőmérséklet hatásai ellen.

Mezőgazdasági felhasználásra szeretne trapézlemezeket vásárolni? Cégünk az Ön rendelkezésére is áll! Forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, tegye fel kérdéseit, és kérjen árajánlatot!

Ajánlatkérés
* Kérje ingyenes és kötelezettségmentes ajánlatunkat!

Kiemelt termékeink

RAL 3005
RAL 3009
RAL 3011
RAL 5010
RAL 6020
RAL 7016
RAL 7024
RAL 8004
RAL 8017
RAL 8019
RAL 9002
RAL 9005
RAL 9006
RAL 9010
RAL Alucink
RAL Horgany